Greenkeeper
IMG_20200603_100046
IMG_20200625_090812
IMG_20200326_121738

Lidt billeder fra de ting, der er lavet på banen i 2020. Der kommer snart nye billeder af de ting, der bliver lavet i 2021.

Info om banen:

Der er blevet klaget over nogle ting, som hører under mit ansvar:

- Der er klaget over:

- at jeg ikke flytter teestedsmarkeringerne ofte nok

- at jeg ikke flytter hullerne ofte nok

- at greens er meget ujævne.

Svaret på de to første punkter hænger lidt sammen.

Som de fleste af jer nok har opdaget, så har frosten stadig været tilstede her de seneste mange nætter. Dette gør, at græsset ikke helt tør give sig fuldt i gang med at vokse, og jorden skal gerne over 7 grader før end at græsset kommer helt op i omdrejninger. Dette betyder desværre, at græsset på teestederne har svært ved at "reparere" sig selv i øjeblikket.

Hvis jeg går ind og flytter teestedsmarkeringerne, når græsset er ved at være slidt væk, til et nyt område, hvor der er "frisk"græs, og græsset ikke er i vækst, så bliver det nye område også meget hurtigt slidt i stykker. Og i løbet af meget kort tid, vil hele teestedet være slidt helt i stykker.

Så derfor er jeg lidt forsigtig med at flytte teestedsmarkeringerne.

Hullerne bliver flyttet for at fordele slidtagen på greens så jævnt som muligt. Sidste år flyttede jeg dem 1-3 gange om ugen. Og det har jeg tænkt mig at blive ved med i år. jeg holder øje med områderne omkring hullerne hver dag, og flytter hullerne, når jeg kan se, at der er ved at være tegn på slid.

At greens er så ujævne, har også generet mig, siden at vi åbnede banen.

Derfor har jeg besluttet, at vi allerede gør noget ved greens her fra starten af maj måned.

Næste år, tænker jeg at vi inden, banen åbnes, skal have styr på dette, så vi kan få en hel sæson med jævne greens.

Foråret har lidt svært ved at få ordentligt fat.

Rundt omkring på banen, var der kommet lidt gang i græsset, men den vækst er nu stagneret meget, så det kniber lidt med at at græsset for alvor kommer i gang

.

Vi går nu også snart i gang med at tage propper op af greens, efterså og topdresse.

Dette vil ske mandag den 3 og tirsdag den 4 maj, hvor det er greens på den store bane, der skal passes og plejes, så de bliver meget mere jævne.

Torsdag den 6 maj, vil vi gå i gang med at proppe, efterså og topdresse de kommende vintergreens/midlertidige greens, så de kan nå at få en hel vækstsæson, til at vokse sig pæne og jævne til den kommende vintersæson, og i samme ombæring tager vi også greens på den lille bane og giver dem samme tur.

Jeg håber at I vil vise hensyn overfor dem som arbejder på banen.

Jeg kunne godt tænke mig at alle jer golfspillere ville hjælpe mig med at gøre banen endnu bedre. Nemlig ved at lægge jeres tørv tilbage ude på fairways, samt rette nedslagsmærker op på greens.

For en god ordensskyld har jeg fundet 2 videoer som viser hvordan man hhv lægger tørv på plads og retter nedslagsmærker op :)

God tur ude på banen og tak for jeres hjælp

Med venlig hilsen jeres greenkeeper Bo