Greenkeeper
Vores nye single klipper
Har inden sæsonnen gik i gang købte vi en singleklipper. Den vejer ikke så meget, så hvis greens på et tidspunkt bliver for våde, kan vi klippe med den uden at lave spor.
Billedet viser green 3, der blev klippet første gang med den.
Jordvolden på hul 2
Jordvolden efter at der blev sået græs på den.

Er der nogen, som vil hjælpe

Jeg står og mangler 1-2 frivillige, der vil køre en runde til vores teesteder 1-2 gange om måneden, og reparere slaghuller. Der forgår med en bil, lidt sand og græsfrø. Jeg skal nok vise jer hvordan jeg gerne vil have at det skal gøres, når de frivillige er klar.

Skriv en mail til mig, hvis du ønsker at hjælpe med at holde banen pæn.

Min mail adresse er greenkeeperholsted@gmail.com

Hilsen Greenkeeperen

Info om banen:

Vintergreens på den store bane er proppet, har fået flere frø samt topdress

Nu er det for alvor ved at blive efterår. Vi har i hvert fald oplevet et omskifte i vejret, hvilkt har betydet, at der er kommet regn til hele banen :)

Med efterårets komme er der også begyndt at ske lidt ting på banen. Her tænker jeg især på alle de ormeskud, der kommer på greens. Jeg ved godt at de er træls og vi prøver da også at få dem jævnet ud om morgenen inden golfspillerne kommer ud. Men desværre arbejder regnormene ikke kun om natten, så de kommer også med deres små jordhobe i løbet af dagen.

For at skåne vores klippere er vi så småt begyndt at sætte klippehøjden op. Greens bliver klippet i 5 mm nu, men det er ikke fordi at I vil opleve en så stor forringelse i hastigheden af greens, da vi tromler/ruller dem oftere.

Klippe højder:

Greens: 5 mm                        Bliver klippet 4-5 gange om ugen

Forgreens: 10 mm                  Bliver klippet 1-3 gange om ugen

Teesteder: 10 mm                  Bliver klippet 1-3 gange om ugen

Fairways: 18 mm                   Bliver klippet 1-2 gange om ugen

Semi rough: 45 mm               Bliver klippet 1 gang om ugen

Høj rough bliver klippet 2-4 gange om året

Jeg kunne godt tænke mig at alle jer golfspillere ville hjælpe mig med at gøre banen endnu bedre. Nemlig ved at lægge jeres tørv tilbage ude på fairways, samt rette nedslagsmærker op på greens.

For en god ordensskyld har jeg fundet 2 videoer som viser hvordan man hhv lægger tørv på plads og retter nedslagsmærker op :)

God tur ude på banen og tak for jeres hjælp

Med venlig hilsen jeres greenkeeper Bo

Problemer med Bellis

Rigtig mange af bellis og mælkebøtterne er døde, som følge af kemi.

Og de sidste steder har også fået endnu en gang, så i løbet af de næste uger, skulle de gerne bukke under.

Der er dog kommet lidt nye rundt omkring, men ikke i så stort omfang som tidligere.

Hilsen Greenkeeperen

Carsten har vundet prisen som en af "Hverdagens Golfhelte 2022"

DGU og GF forsikring afholder hvert år en konkurrence, hvor man kan nominere de frivillige i golfklubberne i DK til prisen som en af hverdagens golfhelte. Og jeg synes bestemt at Carsten har gjort sig fortjent til at blive indstillet. Fordi Carsten yder en gigantisk indsats i klubben. Han er nu blevet valgt til at være en af vinderne af prisen.

https://www.golf.dk/hverdagens-golfhelte . Her kan I læse artiklen, der blev skrevet fra arrangementet, som Carsten var med i som en del af hans præmie.

Kæmpe tillykke til Carsten

Hilsen jeres Greenkeeper.